تنبک یکی از سازهای اصیل ایرانی است که طرفداران مختص به خود را دارد و در سالهای اخیر توانسته نظر بسیاری از افراد و علاقهمندان به موسیقی سنتی را به خود جلب کند. تنبک جزو سازهای کوبهای و پوستی به حساب میآید و به کمک ضربات دست نواخته میشود. بر خلاف ساز دف که تنها به وسیله ضربه زدن نواخته میشود، در تنبک علاوه بر ضربهزدن، کشیدن انگشتان و خراش دادن نیز میتوان استفاده کرد.
تنبک ظاهر بسیار سادهای دارد و همین ظاهر ساده ممکن است که شما را به اشتباه بیاندازد که ساز سادهای است و میتوانید آن را خیلی راحت یاد بگیرید. اگرچه آموزش تنبک نسبت به سازهایی مثل پیانو یا گیتار کمی سادهتر است، اما این موضوع به این معنی نیست که برای آموزش تنبک میتوانید به صورت خودآموز و بدون نیاز به مربی و استاد ماهر عمل کنید.
اگر میخواهید تنبک را به صورت کاملا تخصصی و اصولی یاد بگیرید، باید این کار را زیر نظر استاد انجام دهید و از همان ابتدا، با اصول اولیه و کلی نواختن تنبک آشنا شوید. برخلاف دیگر سازها، تنبک از نتهای معمول موسیقی استفاده نمیکند و نت خوانی و زبان مختص به خود را دارد که نیاز است آن را نیز بهخوبی بیاموزید تا بتوانید به یک نوازنده ماهر تنبک تبدیل شوید؛ پس استاد شما در آموزش تنبک، قطعا آموزش نت خوانی تنبک را نیز به صورت اصولی به شما یاد خواهد داد.
برخلاف تصور عموم که ساز تنبک را یک ساز مختص به بزرگسالان میدانند، باید گفت که آموزش تنبک کودکان نیز بسیار مفید خواهد بود. ساز تنبک، سازی است که با ضرب آهنگ و ریتمهای مختلف و عموما شاد نواخته میشود؛ از این رو میتواند برای کودک جذاب باشد؛ اما باید توجه داشته باشید که پیش از شرکت در کلاسهای آموزش تنبک، بهتر است که کودک شما دوره آموزش موسیقی ارف را گذرانده باشد.
اگر شما هم به آموزش تنبک و نواختن این ساز بسیار جذاب علاقه دارید، توصیه میکنیم که پیش از شروع یادگیری و آموزش تنبک، ادامه این نوشته را بخوانید تا با این ساز بیشتر آشنا شوید و همچنین روند کلاسهای آموزش تنبک را بهتر بشناسید و در نهایت، بتوانید آموزشگاه موسیقی مناسب برای آموزش تنبک را انتخاب کنید.