تنبک یکی از سازهای اصیل ایرانی است که طرفداران مختص به خود را دارد و در سالهای اخیر توانسته نظر بسیاری از افراد و علاقهمندان به موسیقی سنتی را به خود جلب کند. تنبک جزو سازهای کوبهای و پوستی به حساب میآید و به کمک ضربات دست نواخته میشود. بر خلاف ساز دف که تنها به وسیله ضربه زدن نواخته میشود، در تنبک علاوه بر ضربهزدن، کشیدن انگشتان و خراش دادن نیز میتوان استفاده کرد.
تنبک ظاهر بسیار سادهای دارد و همین ظاهر ساده ممکن است که شما را به اشتباه بیاندازد که ساز سادهای است و میتوانید آن را خیلی راحت یاد بگیرید. اگرچه آموزش تنبک نسبت به سازهایی مثل پیانو یا گیتار کمی سادهتر است، اما این موضوع به این معنی نیست که برای آموزش تنبک میتوانید به صورت خودآموز و بدون نیاز به مربی و استاد ماهر عمل کنید.
اگر میخواهید تنبک را به صورت کاملا تخصصی و اصولی یاد بگیرید، باید این کار را زیر نظر استاد انجام دهید و از همان ابتدا، با اصول اولیه و کلی نواختن تنبک آشنا شوید. برخلاف دیگر سازها، تنبک از نتهای معمول موسیقی استفاده نمیکند و نت خوانی و زبان مختص به خود را دارد که نیاز است آن را نیز بهخوبی بیاموزید تا بتوانید به یک نوازنده ماهر تنبک تبدیل شوید؛ پس استاد شما در آموزش تنبک، قطعا آموزش نت خوانی تنبک را نیز به صورت اصولی به شما یاد خواهد داد.
برخلاف تصور عموم که ساز تنبک را یک ساز مختص به بزرگسالان میدانند، باید گفت که آموزش تنبک کودکان نیز بسیار مفید خواهد بود. ساز تنبک، سازی است که با ضرب آهنگ و ریتمهای مختلف و عموما شاد نواخته میشود؛ از این رو میتواند برای کودک جذاب باشد؛ اما باید توجه داشته باشید که پیش از شرکت در کلاسهای آموزش تنبک، بهتر است که کودک شما دوره آموزش موسیقی ارف را گذرانده باشد.
اگر شما هم به آموزش تنبک و نواختن این ساز بسیار جذاب علاقه دارید، توصیه میکنیم که پیش از شروع یادگیری و آموزش تنبک، ادامه این نوشته را بخوانید تا با این ساز بیشتر آشنا شوید و همچنین روند کلاسهای آموزش تنبک را بهتر بشناسید و در نهایت، بتوانید آموزشگاه موسیقی مناسب برای آموزش تنبک را انتخاب کنید.
اگر به دنبال آموزش تنبک در غرب تهران هستید، ما به شما آموزشگاه موسیقی خانه هنر شماره یک را توصیه میکنیم. آموزش تنبک در خانه هنر شماره یک به صورت کاملا تخصصی و زیر نظر بهترین اساتید این حوزه انجام میشود.
تنبک چیست؟ اجزای اصلی تنبک کدامند؟
ساز تنبک که گاها به آن «تمبک» هم گفته میشود، یکی از سازهای اصیل و بسیار قدیمی موسیقی ایرانی است که در دسته سازهای ضربهای و پوستی قرار میگیرد. تنبک به صورت یک استوانه تو خالی است که روی آن با پوست پوشانده شده است و نوازنده از هر ۱۰ انگشت خود برای نواختن و ضربه زدن روی تنبک استفاده میکند. ساز تنبک به صورت تک نوازی و همراهی نواخته میشود و در اغلب موارد نقش همراهی کننده در کنار سایر سازها در گروه را اجرا میکند.
در گذشته بدنه تنبک را از چوب، سفال و گاها فلز میساختند؛ اما امروزه اغلب تنبکهایی که در بازار موجود هستند، به صورت چوبی هستند. هر تنبک از بخشهای زیر تشکیل شده است:
- پوست
- دهانهٔ بزرگ
- تنه
- پا
- گلویی (نفیر)
- دهانه کوچک (کالیبر)
اگرچه ساز دف ممکن است در نگاه اول بسیار ساده به نظر برسد، اما باید گفت که آموزش دف در ابتدا میتواند کمی دشوار باشد؛ زیرا دف از جمله سازهایی است که نوازنده هنگام نواختن باید سنگینی وزن ساز را نیز تحمل کند و همین موضوع آموزش دف را کمی دشوارتر از سازهای دیگر میکند. برای آموزش دف، علاوه بر آموزش نواختن ساز، باید تمرینها و ورزشهای تقویت عضلات دست را نیز انجام دهید تا بتوانید سنگینی ساز را تحمل کنید.
آموزش تنبک در خانه هنر شماره یک؛ بهترین آموزش تنبک در غرب تهران
کلاسهای آموزش تنبک در خانه هنر شماره یک، زیر نظر اساتید حرفهای و باتجربه آموزش تنبک صورت میگیرد. استاد، نقش بسیار تعیینکننده و تاثیرگذاری در آموزش تنبک دارد؛ از همین رو، اگر به دنبال آموزش تنبک به صورت اصولی و حرفهای هستید، باید به سراغ آموزشگاههایی بروید که ساز تنبک را به صورت حرفهای و زیر نظر اساتید ماهر آموزش میدهند.
با یک سرچ ساده در دنیای اینترنت متوجه خواهید شد که بسیاری از آموزشگاههای موسیقی، آموزش تنبک را به هنرجویان مختلف ارائه میدهند؛ اما اغلب این آموزشگاهها کیفیت آموزش تنبک مناسبی ندارند و شرکت در کلاس تنبک، علاوه بر اتلاف وقت شما و ضرر مالی، هیچ سودی برای شما نخواهد داشت. در اغلب آموزشگاههای موسیقی آموزش تنبک، هیچ معیار مشخصی برای تعیین سطح هنرجو وجود ندارد و این موضوع باعث خستگی هنرجو و دلزدگی او از آموزش تنبک میشود.
ما در آموزشگاه موسیقی خانه هنر شماره یک، بهترین آموزش تنبک در غرب تهران، آموزش تنبک را به صورت اصولی و زیر نظر استاد ماهر در سه سطح مبتدی، متوسط و پیشرفته به شما عزیزان ارائه میدهیم. در هر جلسه آموزش تنبک، استاد پس از آموزش نتهای جدید، تمرینهایی را برای جلسه بعدی در نظر میگیرد و شما تا هفته بعد فرصت دارید آنها را تمرین کنید.
آموزش تنبک چقدر طول میکشد؟
یکی از سوالات متداولی که هر هنرجویی که میخواهد آموزش تنبک را شروع کند، میپرسد؛ این است که آموزش تنبک چقدر طول میکشد. شما میتوانید مبانی اولیه و اصولی اساسی آموزش تنبک را در عرض ۴ الی ۶ ماه بیاموزید؛ اما قطعا هیچ کس با نواختن و تمرین تنبک در عرض ۴ ماه، تبدیل به نوازنده حرفهای نخواهد شد. از این رو، اگر میخواهید تنبک را به صورت تخصصی ادامه دهید، بسته به مهارت شما، مهارت استاد و مقدار تمرینی که انجام میدهید، به مرور زمان میتوانید به یک نوازنده حرفهای تنبک تبدیل شوید.
ارف، بهترین سبک آموزش موسیقی به کودکان است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، کودک از سن ۲ تا ۵ سالگی، به لحاظ سنی، نمیتواند از آموزش موسیقی تخصصی و به شیوه بزرگسالان بهره ببرد و بهتر است که آموزش موسیقی کودک در این سن با ارف و سازهای سادهای مثل بلز و فلوت ریکوردر آغاز شود و اگر قصد یادگیری ساز تخصصی دارید، این کار را به بعد از ۵ سالگی کودک واگذار کنید.
آموزش تنبک به کودکان
تنبک یکی از سازهای بسیار جذاب و مفید برای آموزش به کودکان، مخصوصا به عنوان ساز اول است. زیرا این ساز بر پایه ریتم و ضربآهنگ شکل گرفته است و هنگامی که کودک شما، این ساز را یاد بگیرد، خیلی بهتر و سریعتر از سایر کودکان میتواند ریتم موسیقیها و قطعات مختلف را درک کند و بنوازد.
آموزش تنبک به کودکان کاملا با بزرگسالان متفاوت است و روند کلاسهای آموزش تنبک کودکان به صورت شاد و مرحله به مرحله و بسیار سبکتر از آموزش تنبک بزرگسالان است؛ تا کودک از یادگیری تنبک خسته نشود. همچنین معمولا کلاسهای آموزش تنبک کودکان با شعرخوانی همراه است تا جذابیت آن برای کودک بیشتر شود.