آموزش موسیقی به کودکان، تکنیکهای خاص خود را دارد و با آموزش موسیقی بزرگسالان کاملا متفاوت است. موسیقی، دنیای جذاب و سرشار از انرژی برای کودکان است؛ به شرط آن که موسیقی را به صورت اصولی و متناسب با سن کودک به او ارائه دهید. موسیقی میتواند خلاقیت کودک شما را بالا ببرد؛ با این حال، اگر به آموزش موسیقی کودک همچون موسیقی بزرگسالان نگاه کنید، کودک خیلی زود از موسیقی خسته میشود و دیگر شور و اشتیاقی برای یادگیری موسیقی نخواهد داشت.
ارف، بهترین سبک آموزش موسیقی به کودکان است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، کودک از سن ۲ تا ۵ سالگی، به لحاظ سنی، نمیتواند از آموزش موسیقی تخصصی و به شیوه بزرگسالان بهره ببرد و بهتر است که آموزش موسیقی کودک در این سن با ارف و سازهای سادهای مثل بلز و فلوت ریکوردر آغاز شود و اگر قصد یادگیری ساز تخصصی دارید، این کار را به بعد از ۵ سالگی کودک واگذار کنید.
اگر میخواهید آموزش موسیقی کودک را شروع کنید، پیشنهاد ما به شما آموزش ارف است. ارف این امکان را به کودک شما میدهد تا با سازهای ساده، ریتم و تئوری موسیقی با زبانی جذاب و کودکانه آشنا شود و علاقه و اشتیاق زیادی به موسیقی داشته باشد. از آن جایی که آموزش ارف عموما به صورت بازی و همراه با موسیقی و فضایی شاد انجام میشود، کودک علاقه زیادی به شرکت در کلاس ارف دارد و این کلاسها را با اشتیاق شرکت میکند. علاوه بر این، آموزش ارف و آموزش موسیقی کودک، فرزند شما را برای یادگیری سازهای تخصصیتر در آینده آماده میکند. عموما کودکانی که در سنین پایین آموزش موسیقی کودک یا ارف را گذراندهاند، در آینده نیز در زمینه یادگیری موسیقی و سازهای تخصصیتر خیلی بهتر عمل میکنند.
اگر میخواهید آموزش موسیقی کودک را در مرکزی تخصصی و به صورت کاملا حرفهای و اصولی شروع کنید، ما به شما آموزشگاه موسیقی خانه هنر شماره یک را پیشنهاد میکنیم. در خانه هنر شماره یک، آموزش موسیقی کودک و کلاس ارف به صورت کاملا تخصصی و زیر نظر استاد موسیقی کودکان صورت میگیرد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام در کلاس آموزش موسیقی کودک در خانه هنر شماره یک، میتوانید از طریق لینک زیر اقدام کنید.
آموزش موسیقی کودک یا ارف چیست؟
ارف یا آموزش موسیقی کودک، آموزش و نواختن سازهای ابتدایی مثل بلز، تنبک و فلوت ریکوردر به کودکان است. در کلاس ارف، کودک با ریتم خوانی و نواختن سازهای ابتدایی آشنا میشود و این کار معمولا در محیطی کودکانه و شاد و به صورت گروهی انجام میشود؛ از این رو برای کودک جذابیت بسیار زیادی دارد.
کلاس ارف باعث میشود که کودک کمکم با فضای موسیقی آشنا شود و هماهنگی بین دستها، شناخت ریتمها، مهارتهای نواختن سازهای ساده و … را بیاموزد. این مهارتها در آینده نیز کمک بسیار زیادی به یادگیری و آموزش سازهای تخصصیتری مثل گیتار، پیانو و … میکند. همچنین افرادی که در کلاس ارف شرکت کردهاند، در آینده در یادگیری سازهای دیگر راحتتر، سریعتر و موفقتر عمل میکنند.
در حالت کلی به والدین توصیه میشود که حتی اگر کودک در آینده نیز قصد یادگیری ساز تخصصی را ندارد، در کلاس آموزش موسیقی کودک شرکت کند. زیرا آموزش ارف باعث میشود که کودک هماهنگی بیشتری بین ذهن و حرکتهای خود داشته باشد و به رشد خلاقیت و ضریب هوشی کودک کمک میکند.
تاریخچه آموزش ارف
تکنیک آموزش موسیقی کودک ارف، برای اولین بار در دهه ۴۰ میلادی توسط کارل ارف، آهنگساز و موسیقیدان آلمانی ابداع شد. کارل ارف، بر بداههپردازی تاکید داشت و هدف آموزش موسیقی کودک را پرورش خلاقیت و کشف تواناییهای کودک میدانست و روی این موضوع، بیش از یادگیری یک ساز تاکید داشت.
بعدها در سال ۱۳۴۸ شمسی، سعید خدیری که دانشآموخته مکتب ارف در آلمان بود، این سبک آموزش موسیقی کودک را به ایران آورد و از آن روز تاکنون، آموزش ارف به یکی از بهترین تکنیکهای آموزش موسیقی کودک تبدیل شده است.
آموزش موسیقی ارف را از چه سنی میتوان آغاز کرد؟
آموزش موسیقی کودک یا تکنیک ارف، یک تکنیک آموزش موسیقی برای کودکان است و شروع آن را میتوانید از سن ۲ سالگی کودک آغاز کنید. در سیستم آموزش ارف، تا سن ۳ سالگی، کودک با ریتمها و آواز خواندن آشنا میشود و از ۲ سالگی تا ۵ سالگی، سازهای ساده و ابتدایی را میآموزد. اگر قصد آموزش سازهای تخصصیتر به کودک را دارید، بهتر است که این کار را به بعد از ۵ سالگی کودک واگذار کنید.
در آموزش موسیقی کودک معمولا از چه سازهایی استفاده میشود؟
سازهایی که برای آموزش موسیقی کودک مورد استفاده قرار میگیرد، باید سازهای سادهای باشند که علاوه بر نواختن ساده، صدای دلنشینی نیز تولید کند. توجه داشته باشید که هدف از آموزش ارف، نواختن ساز نیست؛ بلکه قرار است کودک با موسیقی و ریتم آشنا شود. معمولا از سازهایی مثل بلز، فلوت ریکوردر، تنبک، طبل و دایره زنگی در کلاس ارف استفاده میشود. این سازها، علاوه بر صدای دلنشینی که دارند، با آوازهای کودکانه نیز بهتر همراه میشوند و تاثیر فوقالعادهای روی روح و روان کودک دارند.
آموزش موسیقی کودک یا ارف چگونه است؟
یکی از سوالات مهمی که والدین پیش از شروع کلاس ارف کودکان میپرسند، این است که فرآیند آموزش موسیقی کودک چگونه است. باید گفت که کلاس ارف شامل فعالیتهای مختلفی است که مربی برای کودکان در نظر میگیرد و هیچ دو کلاس ارف مختلفی، ساختار یکسان ندارند. معمولا این کلاسها با شعر خواندن، ساخت ریتمهای مختلف، بروز احساسات با حرکات موزون و ریتم، نواختن گروهی سازها و … همراه است.
در کلاس ارف، کودک میآموزد که چگونه همراه با گروه و مربی خود، روی ریتم باقی بماند. ممکن است در ابتدای جلسه، مربی داستانی را برای کودکان تعریف کند و سپس با توجه به آن داستان، موسیقی بنوازد و از کودکان بخواد بخشهایی از داستان را همخوانی کنند یا در قسمتهای مختلف، با کمک ابزارآلات موسیقی و سازها، نتهایی را بنوازند.
در ابتدای آموزش موسیقی کودک، هدف به هیچ عنوان نواختن ساز نیست و در صورتی که کودک تمایلی به نواختن ساز نداشته باشد، هیچ اجباری برای آن در نظر گرفته نمیشود و تنها میتواند در آواز خواندن و حرکات موزون با سایر کودکان همراهی کند.